ActualitateSliderUltima ora

Centru de vaccinare drive-thru și în Gorj?

În țara noastră, începând cu data de 24 aprilie, românii se pot imuniza chiar din propria mașină. Este vorba despre procesul de vaccinare realizat în centrele de tip drive-through. În prezent sunt funcționale patru astfel de centre în Deva, Cluj, Arad și București.

Centrele de vaccinare drive-through sunt fixe, amenajate în mod special pentru etapa a III-a a procesului de vaccinare care este adresată populației generale. Conform recomandărilor Organizației Mondiale a Sănătății, organizarea și amenajarea  acestor centre se vor face în marile aglomerări urbane, în zone care permit accesul persoanelor cu mijloace auto proprii. Organizarea și amenajarea centrelor de vaccinare drive-through se vor face cu respectarea tuturor normelor de siguranță și a normelor igienico-sanitare, pentru a facilita accesul persoanelor la vaccinare, a eficientiza procesul de vaccinare, a evita supraaglomerarea sau sacrificarea dozelor de vaccin. Organizarea unor astfel de centre drive-through este propusă prin strategia Organizației Mondiale a Sănătății.

În centrul de vaccinare drive-through, persoanele care vor să se vaccineze pot merge doar cu actul de identitate și cu chestionarul de triaj, care poate fi completat anterior prezentării la vaccinare. Documentul poate fi accesat pe site-ul RoVaccinare. Vaccinarea este posibilă fără programare în Platforma RoVaccinare, iar datele persoanelor vaccinate vor fi introduse ulterior în Registrul Electronic Național de Vaccinare.

Se pare că românii sunt receptivi, alegând să se vaccineze în aceste noi centre în număr mare. În primele două ore de la deschiderea centrului drive-through din București au fost imunizate deja 100 de persoane.

Cum noul tip de centru de vaccinare s-a dovedit a fi un succes, autoritățile din Gorj discută despre adoptarea acestei metode și în județul nostru.

Conform directorului DSP Gorj, Narcis Stoian, dacă se va aproba amenajarea unui centru de vaccinare drive-through în Gorj, acesta va fi amplasat în Târgu Jiu, mai exact pe Stadionul Municipal.

O problemă în ceea ce privește construirea unui nou centru de vaccinare în județul Gorj ar fi lipsa acută de personal.

Articole similare

Back to top button