ActualitateSliderUltima ora

Peste 130 de bilete de tratament în mai

Pe tot parcursul anului 2021, pensionarii pot beneficia de bilete de tratamente balneare începând din luna martie și până în decembrie, repartizate în 17 serii.

Primele două serii au funcționat doar cu unitățile de tratament balnear din proprietatea Casei Naționale de Pensii Publice, sucursale ale Societății de Tratament Balnear și Recuperare a Capacității de Muncă – TBRCM, pentru care s-au primit spre distribuire 120 de bilete de tratament balnear, din care s-au valorificat doar 63 de bilete.

Incepând cu seria nr.3 care a avut ca dată de intrare 22 – 25 aprilie , au fost repartizate și biletele  la stațiuni care vin în completarea locurilor privind tratamentul balnear, altele decat cele aparținând Societății de Tratament Balnear și Recuperare a Capacității de Muncă. Pentru această serie s-au primit spre distribuire un număr de 85 bilete în urmatoarele stațiuni: 1 Mai, Amara, Bala, Buziaș, Covasna, Călimanești, Căciulata, Felix, Geoagiu, Herculane, Moneasa, Mangalia, Olănești și Techirghiol. Din totalul de 85 de bilete de tratament repartizate pentru seria nr.3, au fost valorificate 26.

Conform conducerii Casei Județene de Pensii Gorj această perioadă a fost mai puțin solicitată deoarece seria nr.3 a cuprins în sejur sărbătorile Pascale și nu foarte mulți beneficiari au dorit să meargă în stațiune în perioada aceea.

Incepând cu data de 26 aprilie vor fi distribuite biletele de tratament balnear pentru seria nr. 4/2021, care are ca dată de intrare în stațiune 08 – 11 mai 2021. Pentru această serie sunt alocate un număr de 138 de bilete de tratament balnear.

Listele cu locurile aprobate și cele rămase disponibile sunt afișate la sediul Casei Județene de Pensii Gorj și pe pagina de internet a instituției.

Biletele de tratament balnear se acordă conform Criteriilor de acordare a biletelor de tratament balnear prin sistemul organizat și administrat de Casa Națională de Pensii Publice pentru anul 2021, iar condițiile de acordare diferă în funcție de calitatea beneficiarilor, spre exemplu: asigurat al sistemului public de pensii, pensionari sau beneficiar de lege cu caracter reparotoriu. Criteriile pot fi consultate pe pagina web a instituției.

Articole similare

Back to top button