ActualitateSliderUltima ora

Unde pleacă gorjenii în minivacanța de Paște

Românii se bucură în acest an de patru zile libere în minivacanţa de Paşte, fiind incluse atât Vinerea Mare, cât și a doua zi de Paște. În 2021, perioada sărbătorilor pascale ortodoxe coincide cu data la care se sărbătorește și Ziua Muncii – 1 Mai.

Deși ne aflăm în plină pandemie de coronavirus, românii aleg să-și petreacă minivacanța de Paște în țările verzi, tările cu risc epidemiologic scăzut.

Gorjenii, în schimb, preferă mai mult zonele din interiorul țării, printre preferințele acestor fiind Maramureșul, dar și Moldova.

Mirel Bidică, administratorul unui Tour operator turism, spune că există solicitări pentru sejururi în Republica Dominicană, Egipt, dar și Grecia.

Totodată, prețurile propuse de reprezentanții HORECA din România, în acest an, vor fi mai piperate.

Cu toate acestea, există posibilitatea ca românii să aleagă să-și petreacă vacanțele în țară având în vedere că au fost nevoiți un timp de un an de zile să aibă parte de restricții dure din cauza pandemiei de coronavirus.

Rezervările pentru perioada Paștelui au fost făcute chiar din luna decembrie, cei mai mulți gorjeni alegând Bulgaria, Turcia sau stațiuni din România.

În general, clienții aleg pachetele all inclusive și asta pentru că, în Bulgaria, la Albena, un pachet all inclusive, masă festivă de Paște, muzica live, acces la piscină, ajunge la suma de aproximativ 550 euro pentru doi adulți/4 nopți.

În România, pretul pentru o camera pentru doi adulti într-un hotel exclusivist din Mamaia, pentru o vacanta de 7 zile, in intervalul 29 aprilie – 6 mai este de 12.800 de lei. In acesti bani, turistii au doar micul dejul inclus.

Articole similare

Back to top button