ActualitateSliderUltima ora

Un Secretar de Stat clarifică nelămuririle târgujienilor

Campania „Vaccinare și testare penru învățare” a fost lansată de către secretarul de stat din Ministerul Educației, Ștefania Maria Manea, ieri în județul Gorj. În cadrul conferinței au participat directori ai unităților de învățământ din județ, reprezentanți ai sindicatelor din învățământ, ai elevilor și părinților, dar și reprezentanți ai Direcției de Sănătate Publică Gorj, Prefectura Gorj, dar și Inspectoratul pentru Situații de Urgență. Specialiștii împreună cu secretarul de stat au răspuns nelămuririlor celor prezenți privind procesul de vaccinare în rândul cadrelor didactice și al elevilor.

Secretarul de stat a explicat clar motivul demarării unei astfel de campanii, mai exact reîntoarcerea la școală în condiții de siguranță, cu un procent de vaccinare ridicat.

Doctorul epidemiolog Elena Panduru, reprezentantul DSP Gorj, a ținut să prezinte pe scurt situația epidemiologică de la începutul pandemiei și până în prezent din județul nostru și să sublinieze importanța vaccinării în număr cât mai mare, dar și a informării despre imunizare din surse oficiale.

Tot în cadrul conferinței, în urma discuției cu secretarul de stat Maria Manea, Prefectul de Gorj, Corneliu Răducan-Morega, a susținut că va veni în ajutorul acestei campanii „Vaccinare și testare penru învățare”  și va convoca o întâlnire cu primarii comunelor din județ , dat fiind faptul că în mediul rural procesul de vaccinare este unul deficitar.

În continuare șeful ISU Gorj, Malacu Augustin, a preluat cuvântul și a subliniat faptul că singura soluție pentru a trece cu bine pestea această pandemie de COVID-19 este vaccinarea.

Părinții și elevii prezenți la conferință au adresat întrebări diverse atât secretarului de stat, cât și specialiștilor, iar răspunsurile au clarificat totalitatea nelămuririlor.

Articole similare

Back to top button