CulturaSliderUltima ora

Spectacol de excepție pregătit de Teatrul Dramatic ”Elvira Godeanu”

 

În urmă cu exact 200 de ani începea Revoluţia de la 1821 condusă de către pandurul Tudor Vladimirescu. Proclamaţia de la Padeş din 23 ianuarie 1821 reprezintă începutul acestei revolte împotriva stăpânirii, care a avut un rol determinant în crearea statului român modern şi unul dintre evenimentele care au marcat începutul procesului de renaştere naţională a României.

Cu această ocazie, Teatrul Dramatic Elvira Godeanu a pregătit un spectacol de excepție, spectacol ce va prezenta viața și faptele lui Tudor Vladimirescu.

Prin acest eveniment deosebit se va putea aduce în prim-plan o lume pierdută, de acum 200 de ani. Premiera spectacolului «Cazul lui Vladimirescu» s-ar dori să aibă loc pe 27 mai, însă acest detaliu va fi stabilit concret doar dacă vor exista relaxări ale restricțiilor impuse în plină pandemie de coronavirus.

Iani Gârbaciu, purtătorul de cuvânt al Teatrului Dramatic „Elvira Godeanu“, a declarat că la acest proiect inedit vor participa dansatorii de la „Doina Gorjului“, dar și mai mulți actori gorjeni.

De asemenea, acesta a ținut să precizeze că din distribuția spectacolului va face parte și o trupă Rock, acest eveniment fiind unul fără precedent și asta datorită participării unor instituții emblematice din județul Gorj.

Trupa Bucium va asigura muzica pentru spectacol și, cu siguranță, acest produs cultural nemaiîntâlnit va avea un real succes în județul Gorj.

Deşi înfrântă prin intervenţia armatelor otomane, Revoluţia lui Tudor de acum două secole a reuşit să determine sfârşitul epocii fanariote prin restabilirea domniilor pământene, lucru care a dus la înlăturarea gravelor prejudicii aduse de Poartă statutului de autonomie al celor două Ţări Române. Revoluţia lui Tudor a reprezentat preludiul formării statului modern, o afirmare a conştiinţei naţionale, rezultat al dezvoltării unitare a naţiunii române.

Articole similare

Back to top button