ActualitateSliderUltima ora

În arest pentru lupte între câini

În această dimineață zilei polițiștii din cadrul Biroului pentru Protecția Animalelor au desfășurat o acțiune pentru punerea în executare a unui mandat de percheziție domiciliară emis de Judecătoria Târgu Jiu. Oamenii legii s-au deplasat la locuința unui tânăr de 20 de ani, din comuna Stănești, bănuit de săvârșirea infracțiunilor de organizarea de lupte între câini, pregătirea în acest scop, precum şi participarea cu câini la astfel de lupte și efectuarea de intervenţii chirurgicale destinate modificării aspectului unui animal sau altor scopuri necurative.

Polițiștii  s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că tânărul postase mai multe videoclipuri și fotografii cu conținut explicit pe rețelele de socializare în care apărea o luptă organizată între doi câini rasa Presa Canario. Unul  dintre cei doi patrupezi îi aparținea.

Câinii din filmarea cu pricina sunt considerați ca făcând parte din categoria celor periculoși ori agresivi. Aceștia erau îndemnați să se atace reciproc, în timpul luptei observându-se cum un câine îl domină și doboară pe celălalt.

Totodată, s-a constatat că cel în cauză se prezintă într-o fotografie alături de un alt câine de culoare neagră, care are urechile tăiate parțial, fapt interzis de lege. Cuparea urechilor este des practicată de unii crescători, însă în scop estetic și nu medicinal.

În urma percheziției domiciliare au fost ridicați și plasați în adăpost, patru câini rasa Presa Canario și Pitbull, pregătiți pentru lupte.

Tânărul din Stănești a fost  reținut pentru 24 ore și introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al IPJ Gorj, urmând a fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Jiu, cu propuneri corespunzătoare.

Pentru acțiunea din această dimineață s-a beneficiat de sprijinul luptătorilor din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale, al polițiștilor Biroului Siguranță Școlară, al reprezentanți ai DSVSA Gorj și al unor medici veterinari autorizați.

Articole similare

Back to top button