ActualitateSliderUltima ora

Centru de Excelență la Târgu-Jiu

S-a reușit înființarea Centrului de Excelență și la Târgu-Jiu. Directorul Centrului de Excelență din Târgu-Jiu va fi Eugen Nodea, profesor de informatică la Colegiul Național  „ Tudor Vladimirescu ” .

Eugen Nodea face parte dintre cadrele didactice care se ocupă de pregătirea Lotului Național de Informatică. De asemenea ,a avut numeroase performanțe cu elevii pe care îi pregătește, ultima fiind obținută de către Giovani Popescu . Elevul a primit medalia de aur și premiul întâi în faza națională,  la Olimpiada de Informatică.

Decizia  a fost luată în data de 16.04.2021, în Consiliul de Administrație al I.S.J. Gorj“.  Nodea susține că de anul viitor Centrul va funcționa, iar  sediul acestuia a fost stabilit în clădirea Inspectoratului Școlar Județean  Gorj.

Viitorul centru va fi dotat cu laboratoare și alte echipamente necesare în procesul de pregătire a copiilor.

De asemnea , acesta presupune  un set de șapte activități și servicii educaționale, printre care  elaborarea strategiilor de identificare și de selecție a copiilor și tinerilor capabili de performanțe în vederea constituirii unor grupe de performanță pe discipline, arii curriculare sau domenii științifice, artistice și tehnice, inclusiv pentru elevii care învață în limbile minorităților naționale.  De asemenea, se are în vedere inițierea acțiunilor de identificare și promovare a copiilor și tinerilor capabili de performanțe, precum și  asigurarea, anual, a constituirii, funcționării și pregătirii grupelor de excelență.

Mai mult, Centrul se axează și pe  elaborarea și asigurarea implementării unor programe de parteneriat cu diverse instituții din țară și străinătate, cu organizații neguvernamentale, cu comunitatea locală, în scopul îmbunătățirii condițiilor și resurselor necesare educării diferențiate a copiilor și tinerilor capabili de performanțe, dar și dezvoltarea programelor proprii de cercetare didactică și organizarea conferințelor care au ca temă activitățile specifice centrului de excelență.

În paralel, se vor organiza, anual, tabere naționale de pregătire a copiilor și tinerilor capabili de performanțe, pe discipline.

Articole similare

Back to top button