ActualitateSliderUltima ora

Bugetul municipiului, îndreptat spre investiții

Bugetul municipiului Târgu Jiu pentru anul 2021  se anunță unul auster. Majoritatea banilor sunt direcționați către investiții, prioritare fiind cele aflate în desfășurare. Lucrările ce au avut nevoie de bani pentru a fi finalizate la termen vizează atât infrastructura școlilor de pa raza municipiului, cât și străzile și  trotuarele din cartiere.

De asemenea, o altă  parte din buget a fost direcționată către asigurarea cofinanțării de 2% pentru proiectele pe fonduri europene. Tot din acești bani va fi plătit și TVA-ul, pe care însă Primăria îl va recupera în 2022.

Peste 5,6 milioane de lei trebuie rezervați TVA-ului pentru cele 11 troleibuze care ar urma să ajungă la Târgu jiu. Pe lângă acești bani, Primăria trebuie să asigure cei 2% cofinanțare, pe care nu îi va putea recupera așa cum se va întâmpla în cazul TVA-ului.

Bugetul este proiectat până la sfârșitul lui 2021. Totuși, autoritățile își rezervă dreptul de a face rectificări pe perioada întregului an, așa cum s-a întâmplat și în anul 2021.

Articole similare

Back to top button