ActualitateSliderUltima ora

751 de elevi cu note sub 5

Elevii claselor a VIII-a au susținut la sfârșitul lunii martie simularea examenului de Evaluare Națională, cu probe scrise la Limba și literatura română, Matematică și Limba materna acolo unde a fost cazul.

Astăzi, 16 aprilie s-a finalizat simularea Evaluării Naționale 2021 prin comunicarea rezultatelor obținute de elevii care au susținut probele scrise.

Ca și în anii trecuți, notele obținute nu au obligația de a fi trecute în catalog, doar în cazul în care există o solicitare scrisă a elevului sau a părintelui.

Potrivit procedurii de examen, rezultatele obținute sunt individuale și nu se afișează public. Așadar, profesorii au comunicat astăzi notele fiecărui elev și părinte în parte.

La nivelul județului Gorj, Inspectoratul Școlar a făcut publică situația notelor obținute de elevii claselor a VIII-a. Astfel un procent de promovare de peste 92% au înregistrat 5 unități școlare.

La polul opus, în județul Gorj trei unități de învățământ au înregistrat procente minime, mai exact: Școala Gimnazială Lihulești din Berlești-23,08%, Liceul Tehnologic Stoina – 20%, iar Școala Gimnazială Ciuperceni același procent de 20%.

O surpriză a venit însă pentru Inspectoratul Școlar Județean din partea unui elev de la Liceul Tehnologic Turburea care a obținut singura medie de 10 la simularea Evaluării Naționale. Medii peste 9 au fost obținute de 92 de copii din județul Gorj, iar între 8 și 9 de 222 de elevi.

Conform Inspectorului Școlar General, Dana Constantinescu, se pare că un număr îngrijorător de 751 de elevii de clasa a VIII-a au obținut la simularea examenului de Evaluarea Națională note sub 5.

În județul Gorj, promoția actuală a clasei a VIII-a numără 2.309 elevi, iar promovabilitatea la acest examen a fost de 64,77%.

Articole similare

Back to top button