ActualitateSliderUltima ora

Vor să plece și Turcan

Opoziția s-a învățat cu remanierile și acum vrea ca și Ministrul Muncii, Raluca Turcan, să părăsească fotoliul pe care îl ocupă de aproape 4 luni. Social-democrații spun că sunt nemulțumiți de deciziile ministrului și îi critică dur  activitatea, folosind cuvinte precum „incompetent” și „sinistru”.

„Picătura care a umplut paharul” pentru PSD constă în solicitarea ca salariile personalului medical aflat în prima linie să fie diminuate.

Demisia lui Turcan a fost cerută și la nivelul central al organizației. Gabriela Firea a ieșit în public și a solicitat eliberarea scaunului de la Ministerul Muncii.

Salariile din sanatate scad drastic, în plină pandemie! Si cele din educatie! Memorandumul privind salarizarea, care atrage scăderi ale veniturilor cuprinse între 20% (cadre didactice) și 50% (cadre medicale) a fost introdus, până la urmă, pe ordinea de zi a ședinței de Guvern de astăzi!

Raluca Turcan nu a ținut cont de niciuna dintre Observațiile ministerelor, printre care cele de Finanțe și Justiție! – a scris senatorul PSD pe pagina sa de socializare.

Turcan a reacționat ieri tot în online, fiind la modă schimbul de replici virtual, mai ales în perioada aceasta. Ministrul muncii susține că liderii PSD împrăștie minciuni, iar memorandumul adus în discuție ar fi un document la care fiecare minister ar urma să vină cu propuneri de salarizare.

Pentru toți liderii PSD care împrăștie minciuni că scad salariile, plecând de la memorandumul propus de Ministerul Muncii spre discuție în Guvern, trebuie spuse, din nou, câteva lucruri. Este un document de lucru la care fiecare minister vine cu propuneri de salarizare. Este, deci, o discuție care se poartă în Guvern, la nivel de principii, și care urmărește să clarifice haosul din salarizarea din sistemul bugetar și inegalitățile nejustificate dintre salariați pe care chiar PSD le-a creat. – a transmis Raluca Turcan.

 

Articole similare

Back to top button