ActualitateSliderUltima ora

Moment inedit pentru echipajul SMURD  

Ieri seara, ambulanța SMURD a devenit locul în care o femeie din Tismana și-a adus pe lume micuța. 

În jurul orei 20:30, dispeceratul ISU Gorj a primit un apel prin numărul unic de urgență 112. La capătul liniei un bărbat disperat solicita o ambulanță pentru soția sa care se afla pe punctul de a naște.

Pentru preluarea gravidei din Tismana au fost direcționate un echipaj SMURD și un echipaj de ambulanță.

Primul ajuns a fost echipajul SMURD, care a evaluat rapid situația și a luat-o pe femeie pentru a o transporta la spital.

Conform reprezentanților ISU Gorj, pe traseu, ambulanța SMURD s-a întâlnit cu ambulanța din cadrul Serviciului de Ambulanță Județean Gorj. Ioana nu a mai așteptat până la spital și se zbătea să vină pe lume. Ambulanța SMURD devenise sală de nașteri, iar asistentul medical devenise medic.

Fiecare dintre membrii echipajelor avea câte o sarcină în misiunea de a o aduce pe lume pe Ioana.

Puțin după o oră de la apel, micuța Ioana a venit pe lume. La scurt timp, la fața locului, unde ambulanța a devenit sală de nașteri, a ajuns o altă ambulanță, încadrată cu medic. Acesta s-a asigurat că mama și fetița sunt bine și a însoțit echipajul SMURD în misiunea finală de a le transporta în siguranță la spital.

În astfel de momente dificile putem vedea importanța membrilor ISU Gorj. Pompierii salvatori, indiferent de specializarea pe care o au sau de culoarea costumului de protecție cu care se echipează, sunt aceeași zi de zi. Iubesc viața și prețuiesc fiecare secundă.

Misiunile contratimp sunt specializarea lor, iar pregătirea și încrederea cu care se aruncă în situațiile limită îi ajută să trăiască satisfacții deosebite la finalul misiunilor încheiate cu succes când alte vieți sunt salvate.

Articole similare

Back to top button