ActualitateSliderUltima ora

Ce spun târgujienii despre trecerile 3D ?

Două treceri de pietoni din Târgu Jiu sunt acum colorate și 3D. Acestea au fost amenajate de către angajații Inspectoratului de Poliție Județean și elevii de la CNTV, cu sprijinul Primăriei Municipiului.

Inițiativa aparține Biroului de Prevenire din cadrul IPJ Gorj, iar în scurt timp proiectul se va extinde. Alte două treceri 3D se vor amenaja în zona parcului Tudor Vladimirescu și pe strada Popa Șapcă. Scopul principal al acestui proiect a fost de a atrage atenția nu doar a pietonilor, ci și a șoferilor.

Întrebați ce părere au despre acest proiect inovator, opiniile târgujienilor au fost împărțite. Majoritatea le consideră utile, apreciind și colaborarea elevilor cu angajații de la IPJ. Mai mult, târgujienii așteaptă extinderea proiectului. Unii dintre ei au propus chiar zone precum centrul comercial sau în apropierea piețelor.

Totuși există și cetățeni care nu dau importanță proiectului, considerând probabil că există alte probleme prioritare.

Autoritățile speră că acest proiect pentru comunitate, va preveni accidentele și va atrage atenția șoferilor. În fiecare an, mii de oameni își pierd viața sau sunt răniți grav în accidente pe șoselele din România. În 2019, țările cu cel mai bun palmares privind siguranța rutieră au fost Suedia și Irlanda, în timp ce la polul opus se situează România, Bulgaria și Polonia.

Articole similare

Back to top button