ActualitateSliderUltima ora

Un Paște cu tentă de normalitate

Un gram de normalitate ne va fi permis în noaptea de Înviere. Autoritățile au decis ridicarea unor restricții, cea mai importantă fiind declarația pe propria răspundere. Românii vor circula liberi în noaptea de 1 spre 2 mai, fără un motiv întemeiat și fără declarația pe proprie răspundere. În prezent, circulația este restricționată de la ora 22, respectiv 20.00, în funcție de incidența cumulată la nivelul fiecărei localități. De Paște, nu va mai conta nici rata de infectare și nici motivul deplasării, credincioșii putând sta la slujbă până la finalul ei.

De asemenea, aceeași relaxare a măsurilor restrictive va fi aplicată și între 8 și 9 mai, când musulmanii participă la sărbătoarea religioasă specifică lunii Ramazan.

O altă măsură adoptată de Comitetul Național pentru Situații de Urgență este prelungirea programului magazinelor care se închid la ora 18 cu încă două ore. Așadar, acolo unde operatorii economici puneau lacătul mai devreme, în Vinerea Mare pot primi clienți până la ora 20.00.

Tot ca element de noutate, prin hotărâre s-a stabilit limitarea gradului de ocupare a structurilor de cazare din stațiunile litorale la cel mult 70% din capacitatea maximă a acestora. Este bine cunoscută tradiția românilor de a se petrece de 1 Mai în stațiunile de pe litoralul Mării Negre.

Toate celelalte măsuri de protecție sanitară sunt menținute, în scopul protejării sănătății populației și al prevenirii virusului. În continuare românii trebuie să poarte masca de protecție și să respecte distanțarea socială, dat fiind faptul că hotărârea privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României cu înca 30 de zile, începând cu data de 13 aprilie, a fost aprobată în ședința ce a avut loc ieri.

Articole similare

Back to top button