ActualitateSliderUltima ora

Spitalul Cărbunești, decorat de Arafat

Spitalul orășenesc Târgu Cărbunești a fost decorat ieri cu ocazia Zilei Mondiale a Sănătății. Departamentul pentru Situații de Urgență, condus de Raed Arafat a acordat distincții pentru 35 de unități medicale din România, ca recunoștință pentru lupta împotriva pandemiei Covid-19.

Printre cele 35, s-a numărat și unitatea sanitară de la Cărbunești care a primit „Emblema de Onoare a DSU” pentru contribuția adusă în combaterea efectelor pandemiei cu virusul Sars-Cov-2 și sprijinirea sistemului medical din România.

„Cu ocazia celebrării Zilei Mondiale a Sănătății, un moment marcat de aducerea în prim plan a tuturor eforturilor depuse de personalul întregului sistem sanitar și implicit de cadrele medicale care activează în sistemul medical de urgență,  aflate de mai mult de 1 an de zile sub presiunea luptei continue cu noul coronavirus, dorim încă o dată să ne exprimăm  admirația și respectul față de întreaga activitate depusă, în scopul nobil de a salva vieți.

Astfel, pentru contribuția adusă în combaterea efectelor pandemiei de COVID-19 și sprijinirea sistemului sanitar din România, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, dr. Raed Arafat a acordat “Emblema de onoare a DSU”, unei prime părți reprezentate de instituții sanitare,  structuri ale instituțiilor de sprijin, și reprezentanți ai societății civile direct implicate  în acțiuni umanitare.” Se arată într-o postare a Departamentului pentru Situații de Urgență.

Managerul unității, medicul Constantin Târziu spune că este o recunoaștere a efortului depus de cadrele medicale din spitalul Cărbunești, dar mai ales o onoare că locația se află pe aceeași listă cu unități de renume, precum Institutul „Marius Nasta”, Spitalul „Matei  Balș” ori Spitalul Clinic de Boli Infecțioase „Victor Babeș” din Craiova.

Managerul spitalului decorat spune că ar fi fost loc și de mai bine, însă numărul ridicat de pacienți aflați în stare gravă aduși și din alte județe au îngreunat munca personalului medical din unitate.

Pe lângă cele 35 de unități medicale au mai fost decorate și 4 instituții, 4 structuri ale Ministerului Apărării Naționale și alți 7 reprezentanți ai societății civile, printre care asociații, magazine și fundații.

Articole similare

Back to top button