ActualitateSliderUltima ora

Licitație pentru stații de încărcare

Târgujienii ce dețin vehicule electrice și hibride vor avea mai multe variante pentru a-și încărca autoturismul chiar la ei în oraș. Primăria municipiului va construi patru astfel de stații, beneficiind de un program cu finanțare nerambursabilă.

În prezent proiectul se află în faza de licitație, fiind stabilită data de 5 mai pentru organizare acesteia. Suma necesară pentru achiziționarea echipamentelor, dar și execuția lucrărilor se ridică la 764.000 de lei.

Stațiile de încărcare penrtu autovehiculele electrice și hibride ar urma să fie amplasate în zona insuliță, strada Victoriei, mall, dar și în zona sediului Primăriei, acoperind astfel întreg orașul.

După finalizarea procesului de licitație, proiectul se va realiza într-un timp relativ scurt. Deși numărul autoturismelor electrice și hibride este unul destul de scăzut la nivelul municipiului Târgu Jiu, primarul susține că acest proiect este bine venit, fiind un proiect de viitor care va introduce orașul pe harta localităților cu stații de încărcare a vehiculelor electrice.

Mașinile electrice și hibrid prezintă o gamă variată de avantaje. Utilizarea unei mașini electrice va aduce din start avantajul că pe termen lung vom putea economisi bani. Pe lângă bani economisiți, o mașină electrică nu poluează, motorul este silențios și are perfomanțe la accelerare asemănătoare unor mașini diesel sau pe benzină.

Articole similare

Back to top button