ActualitateSliderUltima ora

Gorjul pregătit în caz de inundații

Pericol de inundații în județul Gorj după ce se topește zăpada. Deși suntem în plină lună aprilie, stratul de zăpadă de la nivelul stațiunii montane Rânca este unul destul de consistent, iar temperaturile crescute din ultima perioadă cresc riscurile apariției inundațiilor.

Pentru a preîntâmpina probleme legate de inundații, angajații Sistemului de Gospodărie a Apelor Gorj se pregătesc intens.

Se așteaptă creșteri de debite pe principalele cursuri de apă din județ, iar meteorologii vorbesc despre apariția ploilor până la finalul primăverii, astfel că în aceste zile Sistemul de Gospodărire a Apelor Gorj intervine pentru îndepărtarea materialului lemnos din albia râurilor din județ, pentru a preveni formarea barajelor.

Personalul Compartimentului Intervenție Rapidă și cel al Atelierului mecanic al S.G.A Gorj a acționat miercuri pentru îndepărtarea arborilor căzuți în albia minoră a răului Sușița, zona Ursați. S-a intervenit atât manual, cât și mecanic folosindu-se un buldoexcavator al instituției. Totodată, Formația Gilort a îndepărtat arborii căzuți de pe pârâul Seaca, pe raza localității Logrești.

S-a acționat cu personalul Apele Române Jiu și a fost folosit un utilaj al Primăriei Logrești. Activitățile vor continua pe râurile din tot județul Gorj și se va insista în zonele cu probleme, unde se pot produce revărsări.

Articole similare

Back to top button