ActualitateSliderUltima ora

Apă și canalizare în toată comuna Peștișani

Comuna Peștișani este și ea beneficiara fondurilor europene de peste 230 de milioane de euro accesate de Aparegio Gorj. Localitatea va fi printre primele în care va fi demarat proiectul societății de apă și canal, 13 milioane de euro fiind direcționate către rețeaua de la Peștișani. Primăria va contribui și ea cu aproximativ 230 de mii de euro.

Lucrările au fost împărțite în 3 licitații, dintre care una se află în prezent în desfășurare. Luna viitoare va fi scos la licitație al doilea tronson al proiectului, iar cel de-al treilea în perioada următoare.

Lucrările din Peștișani sunt primele scoase la licitație din întregul proiect Aparegio Gorj. Edilul comunei spune că acest lucru înseamnă că nu vor duce lipsă de constructori. La licitația din această lună deja s-au înscris 7 ofertanți, iar pentru cea din mai, 4 societăți și-au manifestat intenția de participare. Așadar, Pigui este de părere că nu va mai repeta experiențele triste în care lucrările au rămas fără constructori.

Pigui spune că lucrarea este importantă pentru comunitate, mai ales că va fi făcută în toată comuna și nu pe sate, iar ulterior finalizării proiect  ului va începe și asfaltarea.

Bugetul comunei Peștișani este mai mic chiar și decât cel de anul trecut, Consiliul Județean alocând aproximativ un milion de lei pentru drumuri si 835 000 de lei pentru funcționarea instituției.

Articole similare

Back to top button