ActualitateSliderUltima ora

Vacanță 30 de zile. Doar pentru unii

De astăzi începe vacanța prelungită de primăvară. Deși inițial s-a anunțat o lună de zile de pauză de la cursuri pentru toți elevii, ministrul educației și-a dat probabil seama ulterior ce impact ar avea asupra notelor de la examenele naționale din vară. A revenit apoi asupra deciziei, precizând că elevii claselor terminale vor continua să învețe timp de două săptămâni, însă în mediul online. Așadar, vacanța nu este pentru toată lumea.

Profesorii spun că acest „dute-vino” îi bulversează pe elevii care oricum sunt stresați din pricina examenelor naționale. Cum rezultatele de la simulări au fost dezastruoase, 30 de zile de vacanță ar însemna o pauză prea lungă mai ales pentru cei ce se pregătesc de examenele din vară. Dezavantajele vacanței prelungite vor fi resimțite anul viitor, când cei care acum sunt în clasa a XI-a vor susține bacalaureatul, iar cei de a VIII-a evaluarea națională.

Teoretic, materia pentru clasele terminale ar fi trebuit finalizată. Așadar, în toată această perioadă se fac recapitulări și pregătiri suplimentare, tocmai pentru ca notele din vară să fie mai mari decât cele de la simulări.

Și profesorii întâmpină dificultăți. Cei care predau materiile specifice examenelor nu pot intra în vacanță, fiind nevoiți să predea în fața dispozitivelor electronice. Ceilați însă, se pot bucura de 30 de zile de primăvară fără cursuri în online.

Vacanța prelungită este o problemă și pentru părinții care nu au cu cine să lase copiii timp de o lună de zile. O parte dintre ei vor apela la afterschool ori la rude, în timp ce alții se gândesc în continuare la o soluție pentru cei mici.

Articole similare

Back to top button