ActualitateSliderUltima ora

Promovabilitate 0% la 4 licee din Gorj

Ministerul Educației a publicat rezultatele la simularea examenului de Bacalaureat din acest an. Procentul de promovare, adică mediile mai mari sau egale cu 6, este de doar 40,71%, cu aproape două puncte procentuale mai puțin decât la simularea precedentă, în condițiile în care dificultatea subiectelor este pe un trend descendent. Așadar, din punct de vedere statistic, mai puțin de un elev din doi a reușit să treacă examenul de simulare a bacalaureatului. Cel mai bine elevii din ani terminali s-au descurcat la limba română, unde aproape trei sferturi dintre ei au obținut notă de trecere – 70,2%. Mult mai dificil s-a dovedit a fi examenul la disciplina obligatorie a profilului, unde puțin peste 50% dintre elevi au reușit să ia cel puțin nota 5.

La nivelul județului Gorj, Inspectorul Școlar General susține că în urma unei analize, rezultatele au fost identice ca și în anii trecuți. Există atât licee cu note foarte bune, cât și licee unde rata de promovare este 0. Dana Constantinescu a ținut să sublinieze faptul că pandemia nu a stat la baza rezultatelor slabe din anumite licee și că această nu trebuie considerată a fi motivul principal.

Cea mai mare rată de pomovare a fost înregistrată la Colegiul Național „Ecaterina Teodoroiu” – 92,79%, urmată de Colegiul Național „Tudor Vladimirescu” cu 77,25% și Colegiul Național „George Coșbuc” din Motru cu o rata de 75,16%, iar pe locul patru se află Colegiul Național „Spiru Haret” cu 72,96%.

La polul opus patru colegii și licee din județul Gorj nu au avut niciun elev care să reușească să treacă examenul de simulare a bacalaureatului, deci cu o rată de promovare de 0%. Conducerea Inspectoratului Școlar Județean Gorj susține că dacă la simulări, unde stresul nu există dat fiind faptul că nota nu este trecută nici măcar în catalog, elevii nu reușesc să obțină nota 6, acest lucru denotă lipsa lor de interes.

Inspectorul Școlar General, Dana Constantinescu susține că în ceea ce privește liceele unde rata de promovare este 0%, pe viitor se poate lua decizia comasării lor chiar dacă aceasta implică foarte mulți factori.

Articole similare

Back to top button