ActualitateSliderUltima ora

Lucrări în municipiul Târgu Jiu

Odată cu venirea primăverii, numeroase lucrări de reabilitare și modernizare au fost demarate la nivelul municipiului Târgu Jiu. Se revine și asupra lucrărilor ce au fost sistate pe toată perioada sezonului rece.

Lucrările vizează zone în care au fost modernizate deja utilitățile. Primarul Marcel Romanescu și-a propus reamenajarea unor cartiere precum cel din Plopilor, refacerea aleilor și trotuarelor acolo unde este nevoie, dar și montarea de stâlpuri noi de iluminat.

De asemenea pe strada Brândușei, primăria va amenaja o parcare nouă, cu 20 de locuri. Investiția a fost demarată în urma cererilor venite din partea locuitorilor. Parcările și căile de acces au devenit o prioritate pentru Primăria Târgu Jiu, în acest an vor fi amenajate lucrări similare în mai multe cartiere ale municipiului, dat fiind numărul mare de autoturisme din oraș.

În ceea ce privește lucrările de anvelopare a blocurilor, acestea se apropie de sfârșit. Procesul de reabilitare a blocurilor vizează în prezent clădiri din trei zone ale orașului.

Amintim că în prezent, Ministerul Dezvoltării suportă 60% din valoarea lucrărilor de anvelopare a blocurilor, municipalitatea 30%, iar cetățenii nu mai trebuie să achite direct restul de 10 procente pentru că acești bani sunt suportați tot de către Primăria Municipiului Târgu Jiu și vor fi recuperați ulterior, într-o perioadă de 5 ani, printr-o taxă de anvelopare.

Articole similare

Back to top button