ActualitateSliderUltima ora

Depozitul rămâne închis

Instanța a judecat astăzi contestația Polaris la actul de suspendare a autorizației de mediu emis de Agenția pentru Preotecția Mediului Gorj. Deja de două săptămâni se discută problema gunoaielor din Gorj, iar mulți edili și-au pus speranța în judecători, sperând probabil că depozitul va fi redeschis. Este și cazul primarului Romanescu, ce a ajuns la un acord cu operatorul de deșeuri doar până astăzi, urmând ca în perioada următoare să aibă loc noi negocieri.

În fața Palatului Justiției s-au strâns mai mulți protestatari, locuitori ai cartierului Bârstești-Slobozia, afectați de mirosul greu provenit de la Groapa de Gunoi. Oamenii s-au strâns de mai multe ori în fața instituțiilor în speranța că vor respira în sfârșit aer curat. De această dată au venit în fața Judecătoriei, susținându-și cauza, mai ales că Asociația „Slobozia vrea aer curat” a înaintat o cerere de intervenție accesorie în proces pentru a-și apăra dreptul la un aer nepoluat.

Oamenii vor ca prin aceste proteste să sensibilizeze autoritățile locale și mai ales administratorul gropii de gunoi  pentru a demara investițiile promise. Cetățenii spun că de această dată Prefectul a fost cel care a dat ascultare doleanțelor lor, iar agenția pentru Protecția Mediului a făcut în sfârșit primul pas spre rezolvarea problemei.

Judecătorii au amânat astăzi cauza până pe data de 16 aprilie. În tot acest timp, depozitul de deșeuri de la Bârsești va rămâne închis. În loc să aștepte decizia instanței, cei de la Polaris ar putea implementa proiectele pe care și le-au asumat și astfel și-ar putea relua activitatea mai devreme.

Articole similare

Back to top button