ActualitateSliderUltima ora

Părinții depun cererile pentru clasa pregătitoare

Înscrierea copiilor în învăţământul primar pentru anul şcolar 2021-2022 este în plină desfăşurare. În intervalul 22 martie – 27 martie s-a realizat evaluarea dezvoltării psiho-somatice a copiilor care împlinesc 6 ani în perioada 01 septembrie – 31 decembrie 2021, urmată de eliberarea recomandării pentru înscrierea în învăţământul primar. Această evaluare se face pe baza solicitării scrise a părinţilor.
Prima etapă a procesului de completare şi de depunere a cererilor de înscriere a copiilor în învăţământul primar se desfăşoară între 29 martie – 28 aprilie şi va fi urmată de etapa a doua care va avea loc în perioada 24 mai – 31 mai 2021. Cea de-a doua etapă este adresată părinţilor copiilor care nu au fost înscrişi în prima. Cererile trebuie completate din nou, în funcţie de locurile disponibile.

Astfel de astăzi parinții își pot înscrie copilul în clasa pregătitoare printr-o cerere direct la școala unde vor să învețe sau pot opta pentru cererea online. Se pare însă că nici anul acesta părinții nu pot decide cine va fi învățătoarea copilului lor.

Potrivit informaţiilor furnizate de Inspectoratul Şcolar Judeţean Gorj, pentru anul şcolar 2021 – 2022, la nivelul judeţului Gorj, la clasa pregătitoare sunt disponibile 2.557 de locuri.

Colegiul Național „Spiru Haret” din Târgu Jiu pune la dispoziția părinților 66 de locuri pentru cele 3 clase pregătitoare. Astfel directorul, Flavius Boian, invită părinții să își depună dosarul în număr cât mai mare.

La data de 4 iunie, vor fi afișate la fiecare unitate de învățământ, listele finale pentru clasa pregătitoare, iar în perioada 1 septembrie – 10 septembrie 2021 se va desfășura centralizarea și soluționarea de către inspectoratul școlar a cererilor părinților copiilor care nu au fost încă înscriși la vreo unitate de învățământ.

Articole similare

Back to top button