ActualitateSliderUltima ora

Vor fi rezultate slabe la simulări

Săptămâna aceasta au avut loc simultările pentru examenul de Bacalaureat la clasele a XIIa și a XIII-a.  Prezența a fost ridicată, spune Inspectorul Școlar General, Dana Constantinescu, dar nu a depășit 75%, iar rezultatele ar putea fi unele slabe.

Inspectoratul Școlar Județean a purtat discuții cu directorii unităților de învățământ unde s-au organizat simulările. Șefii liceelor tehnologice au spus atunci că sunt rezervați în privința gradului de pregătire a elevilor, tratând cu superficialitate examenul de bacalaureat.

Totuși, autoritățile speră că la un moment dat elevii vor conștientiza importanța examenului și se vor pregăti temeinic, mai ales prin participarea la orele remediale.

În general elevii s-au arătat interesați de cursurile remediale, însă situația unor licee tehnologice este diferită. Conducerea Inspectoratului Școlar spune că absenteismul nu ar avea o legătură prea strânsă cu pandemia, întrucât nici în trecut elevii nu se arătau prea implicați în procesul de încățământ.

Corectarea lucrărilor încă nu a fost finalizată, însă până acum, din discuțiile cu directorii liceelor tehnologice, se pare că promovabilitatea în aceste unități este de aproximativ 40-45%. Pe de altă parte, liceele teoretice ar întregistra un procent bun în privința rezultatelor la simulare.

Inspectorii spun că subiectele de la simulări  au avut un grad de dificultate mai ridicat față de itemii de antrenament postați de ministerul educației.  Aceștia sunt de părere că s-a vrut mobilizarea elevilor în privința examenului propriu-zis de Bacalaureat.

Luni va începe o nouă rundă de simulări, pentru elevii de clasa a VIII-a. Din discuțiile avute de IȘJ Gorj cu directorii instituțiilor, cel puțin din punct de vedere organizatoric nu ar trebui să fie întâmpinate probleme.

Articole similare

Back to top button