PoliticaSliderSocialUltima ora

Ședință cu scandal la Bălești

S-a discutat astăzi la Bălești soarta depozitului  de materiale reciclabile care ar polua de câțiva ani. Praful de sticlă ar fi cel care afectează sănătatea cetățenilor, iar aceștia spun că nu mai pot locui în case din cauza poluării.

Ședința s-a lăsat cu scântei, mai ales că au participat atât reprezentanți ai societății comerciale, cât și cetățeni și Prefectul județului Gorj, Corneliu Răducan Morega. Au fost replici acide atât între consilierii locali și reprezențații depozitului, cât și între cetățeni și operatori. Participanții la ședință s-au acuzat de luare de mită și de demersuri politice.

Și Prefectul de Gorj a avut un cuvânt de spus la ședința din Primăria Bălești.

Printre certuri și acuze, primarul comunei spune că societatea deține un acord de funcționare, într-un anumit interval orar.

Operatorul s-a apărat spunând că ce face pentru Gorj este benefic, preluând deșeurile și transformându-le în materie primă.

Certurile și schimbul de replici au continuat între participanții ședinței.

Afară așteptau protestarii. Localnicii afectați se aflau în fața instituției cu pancarde ce conțineau mesaje privind stoparea poluării din Bălești. În final s-a ajuns totuși la o concluzie.Operatorul s-a angajat că în 120 de zile va reloca munții de deșeuri, iar astfel, cetățenii vor scăpa în sfârșit de poluarea cu praf de sticlă și PET.

Articole similare

Back to top button