ActualitateSliderUltima ora

Vienescu și-a susținut proiectul

Concursul pentru ocuparea postului de manager al Spitalului Județean de Urgență din Târgu Jiu s-a desfășurat astăzi la sediul administrativ. În cadrul acestuia a fost prezentat un singur proiect, cel al lui Dumitru Vienescu, nemaiexistând alți doritori să conducă unitatea pentru următorii ani.

Actualul manager interimar a identificat câteva puncte tari ale unității, printre care un număr important de specializări medicale, deși o parte dintre pacienți sunt transferați la alte spitale tocmai din lipsa unor medici specialiști care să intervină de urgență. Un alt „punct forte” al unității medicale este programul non-stop pentru investigațiile CT, radiologie și analize medicale, însă majoritatea pacienților care au venit noaptea la spital s-au confruntat cu atitudinea unor medici deranjați de ora târzie a urgenței.

Cele 3 locații ale Spitalului Județean de Urgență din Târgu Jiu sunt considerate de Vienescu a fi un punct slab, mai ales din punct de vedere al costurilor, dar și al plimbarii pacienților dintr-un sediu în altul.

Vienescu vrea să acceseze și fonduri europene pentru investițiile din SJU. Cel mai important obiectiv ar fi construcția unei noi clădiri la locația Spitalului 700, care ar urma să preia secțiile din unitatea de pe Tudor Vladimirescu.

Printre obiective se enumeră și construirea unui nou corp pentru Centrul de Dializă, proiecte de reabilitare și de modernizare atât a sediilor cât și a aparaturii, iar în ceea ce privește relația medic-pacient, Vienescu ar vrea  implementarea unui serviciu prin care cei externați să primească un SMS ce va conține chestionarul de satisfacție. Aplicația nu ar costa foarte mult, iar conducerea unității ar putea identifica mai repede problemele pacienților.

În proiectul de management Vienescu a pus problema comunicării dintre cadrele medicale și pacienți, însă nu și dintre cadrele medicale și conducere. De multe ori problemele identificate în unitatea medicală de la Târgu Jiu apar cu prioritate în spațiul public, iar managementul habar nu are despre ce e vorba, răspunsurile date fiind standard, de tipul „vom verifica”. Totuși, Vienescu spune că problema ar putea fi rezolvată prin asumarea răspunderii fiecărei funcții de conducere, iar neregulile să fie rezolvate și fără „să apară în presă”.

Rezultatul final va fi afișat după expirarea termenului de depunere a contestațiilor, însă fiind un singur participant, contestația ar fi lipsită de obiect. Vienescu spune că pentru a putea realiza proiectul întins pe 60 de pagini are nevoie de oameni de echipă. Cel mai probabil primul pas pe care îl va face managerul cu drepturi depline va fi scoaterea la concurs a posturilor de conducere care în prezent dispun de exercitare temporară.

 

Articole similare

Back to top button