ActualitateSliderUltima ora

Rabla pentru electrocasnice va începe în aprilie

Ministrul Mediului, Barna Tanczos, a anunțat marți în cadrul unei conferințe de presă că Programul Rabla pentru electrocasnice va începe în ultima săptămână din luna aprilie, fondurile alocate fiind cele mai mari de până acum.

Potrivit ministrului, finanțarea pentru acest an, la 4 luni de când au fost suspendate înscrierile, este de 75 de milioane de lei. Spre comparaţie, fondurile alocate pentru sesiunea din luna decembrie 2020 au fost de 40 de milioane de lei.

Oficialul de la Mediu a mai spus că aplicaţia informatică ce va permite înscrierea cetăţenilor pentru a cere vouchere este în faza finală, urmând sesiunea de înscriere şi validare a comercianţilor înainte ca programul să fie lansat efectiv pentru populaţie.

La momentul lansării, persoanele fizice se vor putea înscrie în program, aplicaţia generându-le un cod de voucher cu care beneficiarii se pot prezenta la magazinele participante în termen de 15 zile pentru achiziţia noilor echipamente, în schimbul celor vechi, aşa cum a fost şi în anii trecuţi.

Voucherele în Programul Rabla pentru Electrocasnice 2021 vor avea următoarea valoare:  500 de lei pentru laptopuri, 400 de lei pentru maşinile de spălat vase, aparatele de aer condiţionat, inclusiv cele portabile, frigiderele sau combinele frigorifice, televizoare, uscătoarele de rufe, 300 de lei pentru maşini de spălat rufe, tablete și 200 de lei pentru aspiratoare.

Articole similare

Back to top button