ActualitateSliderUltima ora

Licitație la ADIS Gorj

Jumătate din localitățile județului Gorj beneficiază de servicii de colectare selectivă a deșeurilor din gospodăriile populației și de la agenții economici.

Proiectul de introducere a colectării selective a gunoiului și în localitățile rurale este coordonat de Serviciul Județean pentru Gestionarea Deșeurilor Gorj, prin Asociația de Dezvoltare Intercomunitară în Domeniul Serviciilor Publice de Salubrizare „ADIS” Gorj.

În prezent la nivelul asociației se desfășoară o licitație pentru a introduce colectarea selectivă pe 5 fracții, cu mașini pentru fiecare categorie de deșeuri.

Luis Popa, directorul Serviciul Județean pentru Gestionarea Deșeurilor și Activităților de Salubrizare Gorj, susține că obiectivul acestui proiect este ca în toate comunele din județ să existe acest sistem de colectare selectivă a gunoiului.

Numărul localităților care au beneficiat până în prezent de colectarea selectivă a ajuns la 34, ultima localitate introdusă în acest proiect fiind Drăguțești.

Locuitorii din comunele implicate în proiectul de colectare au primit pubele pentru depozitarea gunoiului menajer și a altor tipuri de deșeuri, iar periodic primesc un sac de culoare galbenă unde se colectează plastic, metal și hârtie.

Articole similare

Back to top button