ActualitateSliderUltima ora

Programele de formare dau roade

AJOFM Gorj a organizat de la începutul anului și până în prezent 3 cursuri de formare profesională la care au participat 73 de persoane, pentru ocupațiile de: operatori introducere-validare-prelucrare date, comunicare în limba germană și lucrător în comerț.

AJOFM își propune ca în perioada următoare să organizeze cursuri în domenii variate, în funcție atât de cerințele angajatorilor, cât și ale șomerilor. În planul de formare profesională sunt vizate cursuri de calificare și pentru: zidar-pietrar-tencuitor, comunicare în limba engleză, dar și cameristă.

Ca urmare a absolvirii acestor cursuri, peste 20 de foști șomeri au fost angajați.

Romeo Chiriac, directorul executiv al AJOFM, susține că prin programele de formare au fost finanțate de la începutul anului, ucenicie la locul de muncă pentru 15 persoane, 7 pentru cursul de îngrijitor spații verzi și 8 pentru cursul de confectioner-asamblor articole textile.În prezent există solicitări ce urmează a fi aprobate și finanțate pentru cursurile de confecționer cablaje auto. Suma finanțată de AJOFM pentru aceste programe de ucenicie la locul de muncă se ridică la 2.250 de lei lunar.

Prin programul de ocupare, AJOFM a reușit să încheie în anul 2020 un număr de 1623 de convenții. Persoanele care au beneficiat de aceste convenții au fost și persoane cu vârsta peste 45 de ani, persoane cu dizabilități, absolvenți și persoane unice susținătoare a familiilor monoparentale.

AJOFM a acordat în continuare prime persoanelor care respectă anumite condiții. Dintre persoanele care au fost recompensate, fac parte și: foști șomeri neindemnizați care s-au încadrat cu contracte de muncă pe perioadă mai mare de 3 luni, absolvenți și persoanele care și-au găsit loc de muncă la peste 50 de km, unde este necesară schimbarea domiciliului.

Articole similare

Back to top button