ActualitateSliderUltima ora

Încă 170 de locuri de parcare în centrul orașului

Problema numărului extrem de ridicat al autoturismelor și a numărului scăzut al parcărilor se încearcă a fi soluționată de autoritățile locale ale municipiului Târgu Jiu.

La nivelul municipiului Târgu Jiu, în prezent există aproximativ 20 de mii de locuri de parcare amenajate, iar numărul autoturismelor înmatriculate este mai mult decât dublu, aproximativ 45 de mii.

Primăria încearcă să realizeze noi locuri de parcare. Deja s-au făcut demersuri pentru zona din fața Tribunalului Gorj, mai exact zona parcului Tudor Vladimirescu, unde urmează să fie amenajate încă 170 de locuri de parcare. Valoarea proiectul este de aproximativ 13 milioane de lei și se întinde pe o perioadă de 3 ani.

Conform informațiilor oferite de primarul Marcel Romanescu, procedura de licitația pentru acest proiect urmează a fi demarată în cursul acestui an.

Edilul Marcel Romanescu își dorește ca pe viitor sistemul de taxare al orașului să fie concentric, centrul fiind zona 0. Astfel, cei care vor să meargă cu mașina în centrul municipiului ar trebui să ia în calcul și folosirea mijloacelor de transport în comun, reușind astfel să se evite aglomerația din zonele centrale.

Articole similare

Back to top button