ActualitateSliderUltima ora

Motru cere ajutor

România se confruntă cu o creștere alarmantă a numărului de infectări și decese provocate de infecția cu virusul SARS-CoV-2. Spitalele sunt pline cu pacienți infectați cu noul coronavirus, ambulanțele nu mai au unde transporta pacienții, iar numărul celor infectați crește dramatic.

La nivelul județului Gorj, paturile libere în spitalele care tratează bolnavii infectați sunt din ce în ce mai puține, iar aparaturile și medicii abia mai fac față. Un spital care se află într-o situație dificilă este Spitalul Municipal Motru. Se pare că aparatele de care dispune spitalul nu reușesc să facă față solicitările, astfel că primarul, Cosmin Morega, a făcut un apel public pe pagina de socializare.

Se pare că deja există persoane doritoare să ajute la achiziționarea de aceste concentratoare de oxigen. Ba mai mult primarul a avut o discuție și cu președintele Organizației Oamenilor de Afaceri din Gorj în care i-a prezentat situația și nevoia urgentă.

Morega a explicat și de ce nu poate să achiziționeze aceste concentratoare din banii de la bugetul local.

Primarul a luat legătura și cu o firmă distribuitoare de astfel de aparate de oxigen, reușind chiar să obțină o reducere substanțială.

Primarul a ținut să facă apel și către cetățenii orașului Motru, în special către cei din zona Leurda, zonă cu multe persoane în vârstă simptomatice COVID, să respecte măsurile de distanțare socială, dar și de purtare a măștii de protecție, deoarece riscă să intre în scenariul roșu.

Articole similare

Back to top button