ActualitateSliderUltima ora

Scad localitățile din scenariul roșu

După prma săptămână de primăvară, România pare că se întoarce la momentul de acum un an când, în aceeași perioadă, președintele țării decreta Stare de urgență pe întregul teritoriu. Deși lucrurile păreau să meargă spre bine, Gorjul raportează din ce în ce mai multe cazuri, iar în timp ce unele localități ies din scenariul roșu, altele întregistrează cote de infectare alarmante.

Este și cazul orașului Novaci care de vineri și până astăzi a sărit de la 3 cazuri la mia de locuitori la 4,06, fiind pe locul al doilea după comuna Ciuperceni. Cea din urmă își menține incidența la 5,17 deja de câteva zile și nu pare că va scădea prea curând.

Municipiul Târgu Jiu pare că încet, încet înregistrează o cotă de infectare mai mică, însă se menține peste 3 la mie. Aproape 300 de târgujieni au fost depistați ca fiind infectați cu noul coronavirus în ultimele 14 zile, înregistrându-se astăzi 3,12 cazuri la mia de locuitori.

Cel mai bine stă comuna Bărbătești în privința dinamicii coeficientului de infectare. Dacă săptămâna trecută era la un pas de a atinge pragul carantinării, astăzi localitatea înregistrează 3,84 cazuri.

Mediul urban din Gorj are atât localități roșii, cât și galbene, și doar un singur oraș  în scenariul verde. Tismana a raportat astăzi 1,6 cazuri la mia de locuitori, la egalitate cu municipiul Motru. Tot în scenariul galben se află și Târgu Cărbunești, cu 1,5 la mie, dar și Bumbești Jiu, care însă mai are puțin până la intrarea în cel roșu.

Alături de Târgu Jiu, Turceniu, Rovinari și Novaci înregistrează incidențe de peste 3 cazuri la mia de locuitori. La polul opus, orașul Țicleni este încă în verde, cu 1,10 la mie. Șase comune din Gorj au rata de infectare 0.

Articole similare

Back to top button