ActualitateSliderUltima ora

Șefii de la Mediu, chemați la raport

Depozitul de deșeuri de la Bârsești și mirosul greu de suportat emanat de acesta reprezintă una dintre principalele probleme ale municipiului Târgu Jiu și nu numai. De-a lungul timpului au avut loc mai multe proteste ale cetățenilor afectați de mirosul de gunoi, însă până acum nu s-a întâmplat nimic.

Și fostul Prefect, Cosmin Pistol a încercat anterior să se aplece spre rezolvarea problemei, dar fără succes. Noul reprezentant al Guvernului în teritoriu, Corneliu Răducan – Morega spune că va chema la discuții șefii  de la Agenția de Protecție a Mediului și Garda de Mediu Gorj chiar începând cu primele zile ale săptămânii viitoare. Mai mult, Prefectul vrea să se ducă la fața locului pentru o analiză punctuală.

O altă problemă care necesită intervenție urgentă este legată de creșterea infectărilor cu noul coronavirus. În spitalele din Gorj este o criză de paturi, iar acestea ar urma să fie suplimentate.

Și vecinii din Dolj au nevoie de sprijinul Prefecturii Gorj. Proiectul privind aducțiunea de apă de la Isvarna, una dintre cele mai mari investiții de acest gen din Europa de Est. Proiectul este pus în pericol tocmai de implicarea umană din Gorj.

Partea ce ține de județul Dolj este aproape rezolvată, proiectul fiind blocat în zona Gorjului, de la Tismana până la Țânțăreni.

Articole similare

Back to top button