ActualitateSliderUltima ora

Scade numărul deceselor în Gorj

România a înregistrat azi un număr de 4.271 noi cazuri covid din cele aproape 36.000 de probe prelevate. 26.410 de teste RT-PCR și 9.539 de teste rapide antigenice au fost efectuate la nivel național, astfel că rata de pozitivare este de aproximativ 12%.

Observăm o creștere a numărului deceselor COVID-19. 98 de români au murit în urma infectării cu virusul SARS-CoV-2, cu 21 mai mulți decât în ziua precedentă.

Numărul românilor aflați în stare gravă la terapie intensivă se află și el în creștere, 1.070 fiind internați în acest moment.

De la debutul pandemiei și până în prezent, peste 816.000 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus au fost confirmate.

749.673 de pacienți au fost declarați vindecați, iar 20.684 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS-CoV-2 au decedat.

La nivelul județului Gorj, numărul de noi cazuri raportate este 75.

Din nefericire a mai fost înregistrat un deces în urma infectării cu noul coronavirus. Este vorba despre un bărbat, în vârstă de 82 de ani, care prezentași alte afecțiuni medicale.

De la începutul pandemiei, 7.158 de persoane au fost confirmate pozitiv pe raza județului Gorj.

6.534 de gorjeni s-au vindecat, iar 332 au decedat.

În perioada 22 februarie – 2 martie 2021 s-au depistat patru angajați pozitivi din cadrul Direcției de Sănătate Publică Gorj. Aceștia își desfășurau activitatea în cadrul Serviciului Control în Sănătate Publică, birou separat de restul instituției. Colegii de birou ai acestora au fost testați cu teste rapide COVID-19 Antigen, rezultatele fiind negative.

Cele patru persoane confirmate cu COVID-19 se află internate în spital, iar alți trei angajați ai DSP Gorj contacți ai acestora sunt în carantină, la domiciliu.

În ceea ce privește coeficientul infectărilor cumulate la 14 zile, raportate la 1.000 de locuitori, calculat de către Direcțiile de Sănătate Publică, județul Gorj înregistrează 2,06 la mie, fiind situat în scenariul galben.

În prezent cinci județe se află în scenariul roșu și anume Timiș, Maramureș, Ilfov, Brașov și Cluj. Buzău înregistrează cea mai mică rată de infectare și anume 0,71 la mie, iar la polul opus județul Timiș înregistrează cea mai mare rată de incidență 5,35.

Articole similare

Back to top button