ActualitateSliderUltima ora

Nevoiți să scoată bani din buzunar

În anul 2021 Guvernul Cîțu a decis ca voucherele de vacanță pentru bugetari să nu mai fie emise. Motivul invocat de premier este acela că voucherele din anii anteriori nu au fost folosite, iar valabilitatea lor a fost prelungită.

În România au fost prelungite voucherele de vacanţă emise în 2019 şi cele din 2020, ceea ce înseamnă că în economie sunt 2,4 miliarde de lei vouchere de vacanţă care nu au fost folosite, pentru că ştiţi foarte bine, pe de o parte industria ne spune că anul trecut a fost criză, deci nu puteau fi folosite vouchere de vacanţă, pe de altă parte (…) am dat voie să fie folosite anul acesta. De aceea, voucherele de vacanţă care ar fi trebuit să fie emise anul acesta vor fi emise anul viitor şi avem această economie la buget.”

Decizia guvernului de a nu mai emite vouchere a afectat extrem de mult domeniul HORECA, domeniu care deja suferise multe pierderi din pricina pandemiei.

Reprezentanții agențiilor de turism nu sunt de acord cu motivul invocat de guvern, susținând că voucherele din anii anteriori au fost valorificate.

Rămâși fără aceste tichete de vacanță, mulți dintre români au ales să-și anuleze rezervările, astfel că hotelierii, dar și agențiile de turism au multe de suferit. În cazul românilor care și-au plătit avansul numerar, așteptând după vouchere, vor fi nevoiți acum să plătească restul biletului din banii proprii.

În prezent foarte mulți români și-au făcut deja rezervări pentru sejur de vară pe litoralul românesc. Cele mai căutate stațiuni rămân în continuare Mamaia, Eforie Nord și Eforie Sud.

Articole similare

Back to top button