ActualitateSliderUltima ora

Un an de viață altfel

Azi, însă în urmă cu fix un an, în 2020, inevitabilul se produsese.. aflam că avem primul caz de infecție cu virusul SARS-CoV-2, în România. Este vorba despre Sergiu, un tânăr în vârstă de 26 de ani, originar chiar de aici din Gorj. El a fost primul român care a intrat în contact cu nemilos virus COVID-19, primul român care a experimentat boala pe care ceva mai târziu aveam să o trăim cu toții..

Sergiu s-a infectat după ce a intrat în contact cu un italian, confirmat deja cu boala. Românul nostru nu avea simptome, ci a descoperit că este infectat cu SARS-CoV-2 după ce s-a testat.

Sergiu a fost omul care, fără voia sa, a adus în țara noastră necunoscutul și care a reușit să pună în alert un întreg popor.

După ce testul a arătat că Sergiu este pozitiv, tânărul a fost transportat de urgență cu izoleta de la domiciliu la Institutul Matei Balș, unde a rămas internat până a învins lupta cu infecția de coronavirus.

Sergiu, prima persoană pozitivă COVID-19 din România, a fost un caz fericit, nu a avut simptome și nici o formă gravă a bolii. Ulterior Sergiu a reușit să se reinfecteze, însă a trecut cu bine și peste cel de-al doilea hop.

Data de 26 februarie 2020 a fost un moment istoric, un început pentru fiecare dintre noi, pentru mine, tine, dar mai ales pentru medici. Începând cu 26 februarie 2020 momente de coșmar au început să apară.

Am învățat să ne adaptăm unui alt stil de viață, am învățat să trăim cu teama că în orice moment persoanele dragi pot pierde lupta cu virusul, dar mai ales am învățat să ne bucurăm atunci când un cunoscut trece cu bine peste cumplitul COVID-19.

Am trecut prin restricții, reguli, măsuri, dar și prin stări de urgență și alertă. Am învățat să ne bucurăm de orice clipă, am fost privați, limitați, dar cel mai greu ne-am adaptat și am acceptat să trăim distanțați de persoanele dragi și înstrăinați de vacanțele și locurile preferate.

În prezent, am reușit să ne adaptăm, să ne relaxăm, am învățat să trăim în pandemie, cu virusul și cu un singur gând în minte : totul o să fie bine…perioada urâtă va trece și ne vom relua viețile pe care le-am avut înaintea pandemiei..

Articole similare

Back to top button