ActualitateSliderUltima ora

Vizita lui Chioveanu, o simplă întâmplare?

În urma vizitei făcute de președintele ANSVSA, secretarul de stat Robert Viorel Chioveanu, Sorin Iulian Ștefănescu a fost eliberat din funcția de director executiv al Direcției Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Gorj.

Chioveanu a venit vineri în Târgu Jiu pentru a evalua activitatea pe tot parcursul anului 2020 a directorului executiv. După o lungă ședință, secretarul de stat a ajuns la concluzia că instituția nu și-ar fi îndeplinit corect atribuțiile, dat fiind și numărul mare de focare de pestă porcină din județ.

Conform ultimelor informații publicate de Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor, județul Gorj se află în topul clasamentului cu 66 focare de pestă porcină.

Astfel, marți, 23 februarie, Robert Viorel Chioveanu a emis un ordin de eliberare din funcție pentru Sorin Iulian Ștefănescu și a hotărât ca Robert Cosmin Spînu să îi ia locul.

Noul director executiv, Robert Spînu, a fost până în luna decembrie a anului trecut, directorul adjunct al DSVSA Gorj.

Spînu consideră că pentru a combate apariția focarelor de pestă porcină africană este necesară o mai bună implicare atât din partea instituției pe care o conduce, cât și din partea medicilor veterinari de liberă practică. De asemenea, proaspătul director își dorește o nouă abordare.

Gurile rele susțin că venirea secretarului de stat în control la instituția DSVSA Gorj nu este una întâmplătoare, ci este strict legată de cazul Iordache, când Ștefănescu nu l-a privilegiat pe parlamentar, despăgubindu-l, ci i-a recomandat să-și valorifice carnea animalelor neinfectate, pentru a-și recupera din pagubă.

Amintim că pe vremea când Ștefănescu era directorul executiv DSVSA Gorj a apărut o situație în care Ion Iordache a rămas păgubit de 1 milion de euro. Peste 2.000 de mistreți din complexul privat de vânătoare al senatorului au fost uciși, acum aproximativ un an, după ce s-au descoperit inițial trei mistreți morți, infectați cu virusul pestei porcine africane. Directorul DSVSA a ieșit atunci public și a declarat că mistreții nu pot fi considerați animale domestice, iar drept rezultat nu i se pot acorda lui Iordache despăgubiri.

Să fie acesta oare unul dintre motive pentru care a fost demis Sorin Ștefănescu din funcția de director executiv al Direcției Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Gorj?

Articole similare

Back to top button