ActualitateSliderUltima ora

Sprijinul financiar acordat de AJOFM dă rezultate

Conform informațiilor transmise de AJOFM rata șomajului înregistrată la nivelul județului Gorj este de 3,79% cu un număr de 5.121 de șomeri. Situația se prezintă astfel: 2.052 sunt șomeri indemnizați, iar 3.069 șomeri neindemnizați. Rata șomajului are un trend ușor crescător raportat la aceiași perioadă a anului trecut – 3,37%,  4.557 de șomeri și ușor în scădere față de cea înregistrată la sfârșitul lunii decembrie 2020 a anului curent – 3,86% cu 5.212.

Romeo Chiriac, directorul executiv al AJOFM Gorj, susține că rata șomajului este menținută de șomajului tehnic oferit pe toată perioada pandemiei – 75% din salariu precum și de decontarea a 41,5% din salariul fiecărei persoane ce a avut contractul suspendat minim 15 zile.

AJOFM, pe lângă programele de formare pe care le organizează cu scopul de a menține rata șomajului cât mai scăzută, acordă angajatorilor și un sprijin financiar pentru fiecare telesalariat, în scopul achiziționării de pachete de bunuri și servicii tehnologice, constând în tablete, calculatoare, în valoare maximă de 2.500 de lei.

De asemenea conform Ordonanței Guvernului 147/2020, ca urmare a anchetei epidemiologice, părinții care îndeplinesc cumulative condițiile: au copii cu vârsta până în 12 ani sau copii cu dizabilități cu vârsta până în 26 de ani, înscriși la unități de învățământ, iar celălalt părinte nu beneficiază de concediu de odihnă sau medical, primesc indemnizație pentru fiecare zi liberă de 75% din salariul de bază corespunzător unei zile lucrătoare.

Romeo Chiriac, directorul executiv AJOFM, susține că aceste măsuri de plată a șomajului tehnic, a suportării cotei de 41,5% din salariu și a sprijinului financiar acordat în anumite situații au reprezentat un ajutor vital pentru angajatori, fiind evitate astfel concedierile masive de personal.

Articole similare

Back to top button