ActualitateSliderUltima ora

Simulări la examenele naționale

Ministerul Educației a publicat calendarul desfășurării simulărilor la examenele naționale. Elevii claselor a VIII-a vor avea o perioadă „de foc” între 29 și 31 martie. Prima probă va fi cea la Limba și literatura Română, iar pe 30 la matematică. Pe 31 se va desfășura proba la limba maternă pentru minoritățile ce au studiat cursurile în limba maternă.

Clasele a XII-a și a XIII-a vor începe simulările mai devreme decât cei de gimnaziu. Pe 22 martie liceeni vor susține proba la limba și literatura română, iar pe 23 la proba obligatorie a profilului. O zi mai târziu, pe 24, urmează proba la alegere a profilului și specializării, iar pe 25 minortățile vor da proba la limba maternă.

Ministerul Educației a anunțat că programele au fost modificate din cauza desfășurării cursurilor majoritar în online.  De asemenea, începând cu 22 februarie, vor fi publicate testele de antrenament pe site-ul Centrului Național de Politici și Evaluare în Educație.

Din fiecare disciplină pentru examen, care se învață în anul terminal, ministerul a eliminat anumite conținuturi, dar diferențele sunt mici față de anul anterior, când a fost tăiată toată materia din semestrul al II-lea.

Anul trecut, simulările au fost anulate din pricina pandemiei Covid-19. Evaluarea națională se va susține începând cu 22 iunie, iar pe 4 iulie vor fi afișate rezultatele finale ale examenului.

În ceea ce privește Bacalaureatul, absolvenții de liceu vor începe prima probă între 14 și 16 iunie cu Limba Română – examinarea orală și vor continua cu probele scrise pe 28, 29 și 30 iunie, urmând ca rezultatele finale să fie publicate pe 9 iulie 2021.

Articole similare

Back to top button