ActualitateSliderUltima ora

3 amenzi din 461 de controale

DSVSA Gorj a efectuat controale și verificări tematice și fizice în unități supuse controlului sanitar-veterinar și pentru siguranța alimentelor din județul Gorj în domeniile alimentar și al sănătății şi bunăstării animalelor.

A fost verificat modul de asigurare a conformității cu cerințele prevăzute de legislaţia comunitară şi naţională în vigoare în cadrul a peste 460 de controale, unele dintre acesta fiind efectuate în echipaje mixte, în contextul pandemiei Covid-19.

În urma acestora, 3 unități din Gorj au fost amendate pentru neregulile găsite de inspectori. Valoarea totală a scancțiunilor se ridică la 25.000 de lei.

5.000 de lei a primit amendă un laborator de cofetărie-patiserie de pe raza municipiului Târgu Jiu. Se pare că operatorul nu a notificat încetarea activității de producție la punctul de lucru înregistrat la DSVSA Gorj, respectiv reluarea activității la un alt punct de lucru, pentru care nu a depus documentația necesară înregistrării.

O sancțiune în valoare de 10.000 de lei a fost aplicată de către inspectorii DSVSA unui fast-food din Târgu Jiu, pentru întreținerea necorespunzătoare a spațiilor de preparare și a echipamentelor, ustensilelor și suprafețelor de lucru. Se pare că și materiile prime erau depozitate nesectorizat, iar în ceea ce privește facilitățile pentru spălarea și uscarea igienică a mâinilor personalului, acestea lipseau cu desăvârșire. Fast-foodul a fost amendat și pentru nerespectarea cerințelor pentru prevenirea contaminării încrucișate.

Tot 10.000 de lei a primit amendă și un bar. Unitatea sancționată se pare că desfășura activități de preparare și servire a băuturilor către consumatori într-un spațiu neînregistrat sanitar-veterinar și pentru siguranța alimentelor.

În cadrul controalelor desfășurate în perioada 25 ianuarie – 14 februarie 2021, inspectorii DSVSA Gorj au soluționat și trei reclamații din partea consumatorilor din orașul Târgu Jiu.

Articole similare

Back to top button