ActualitateSliderUltima ora

Teste COVID-19 distribuite în școli

Conducerea Inspectoratului Școlar Județean Gorj distribuie în această perioadă teste rapide pentru depistarea infecției cu virusul SARS-CoV-2, în toate unitățile școlare de la nivelul județului nostru.

IȘJ Gorj a luat decizia distribuirii testelor chiar de către inspectori, pentru a evita o eventuală situație de aglomerație produsă în cazul în care toți directorii unităților de învățământ s-ar prezenta la instuție pentru a le ridica. Fiecărui inspector școlar i s-a atribuit un număr de școli unde va livra personal aceste teste.

Teste rapide vor fi făcute strict elevilor cu simptomatologie specifică COVID-19 doar de către personalul medical avizat din cabinetele școlare. În cazul unităților de învățământ unde nu există cabinete medicale, testul va fi făcut fie de medicul din localitate, fie de o asistentă de la dispensar, în baza unei cereri.

Numărul testelor distribuite în fiecare unitate școlară este în funcție de numărul de elevi din fiecare școală în parte. Un criteriu de împărțire al testelor ar fi înmulțirea cu 0,45 a numărului de elevi dintr-o școală, astfel încât să fie o distribuire cât mai corectă. La nivelul județul Gorj există unități școlare cu un număr extrem de mare de elevi, peste 1000, dar și școli unde numărul elevilor nu depășește 100.

La nivelul județului Gorj, în prezent situația cazurilor confirmate în rândul elevilor nu este tocmai una bună. 11 școlari au fost testați pozitivi, din 5 unități de învățământ de pe raza localităților Scoarța, Târgu Jiu, dar și Roșia Jiu.

Articole similare

Back to top button