ActualitateSliderUltima ora

Pozitivi după câteva zile de școală

După trei luni de cursuri online, elevii au lăsat deoparte laptopurile sau tabletele și și-au umplut, din nou, ghiozdanele cu caiete și cărți.

Deși au trecut doar 3 zile de când au revenit în unitățile școlare, se pare că noile cazuri pozitive COVID-19 nu au încetat să apară în rândul elevilor.

Primul caz confirmat cu infecție cu SARS-CoV-2 la nivel național, după redeschiderea școlilor, a fost raportat chiar marți la o școală din Sectorul 6 al Capitalei. A fost o fetiță de clasa a II-a, dintr-un colectiv cu 28 de elevi.

La nivelul județului Gorj, în prezent situația cazurilor confirmate în rândul elevilor nu este tocmai una bună. 11 școlari au fost testați pozitivi, din 5 unități de învățământ de pe raza localităților Scoarța, Târgu Jiu, dar și Roșia Jiu.

Precizăm că în cazul copilului testat pozitiv din cadrul Școlii Roșia-Jiu acesta era asimptomatic. Se pare că băiețelul și-a rupt mâna, iar în urma vizitei la spital i s-au recoltat probe în vedere efectuării testului COVID-19 obligatoriu la intrarea în unitățile medicale.

Toate clasele în care au fost depistate cazuri pozitive s-au întors la desfășurarea cursurilor exclusiv în mediul online.

La nivel național au fost înregistrate aproximativ 60 de cazuri de infectare cu noul coronavirus în rândul elevilor, dar și angajaților din sistemul de învățământ.

Articole similare

Back to top button