ActualitateSliderUltima ora

Încep programările pentru AstraZeneca

Începând cu data de 15 februarie, roâmanii pot opta pentru imunizarea cu vaccinul AstraZeneca. Vaccinul AstraZeneca este un vaccin monovalent, disponibil în flacoane de 4 ml suspensie, cu 8 doze, respectiv de 5 ml suspensie, cu 10 doze. Vaccinul se păstrează la temperaturi între +2 și +8 grade Celsius.

Pentru a nu apărea probleme în procesul de vaccinare cu acest nou ser, autoritățile au luat decizia ca la nivel național să fie deschise 180 de noi cabinete de vaccinare, în toate cele 42 de județe.

La nivelul județului Gorj vor fi deschise 3 astfel de centre noi, în localitățile Stoina, Bumbești Jiu și Tismana.

Programările pentru vaccinul AstraZeneca se deschid începând de miercuri, 10 februarie, și vizează persoanele cu boli cronice și cele care desfășoară activități în domeniile cheie, conform Strategiei naționale de vaccinare împotriva COVID-19.

În România, vaccinarea împotriva COVID-19 cu noul ser AstraZeneca este recomandată pentru grupa de vârstă 18-55 de ani, cu posibilitatea creșterii acestui interval, în funcție de apariția noilor date științifice. De asemenea, intervalul de timp recomandat între cele două doze este de 8 săptămâni, potrivit comitetului național.

Modalitățile de programare la vaccinare sunt cele deja cunoscute, atât prin intermediul platformei electronice, medicul de familie, cât și prin call center, la numărul unic 021. 414.44.25 sau la numerele de suport destinate fiecărui județ în parte, disponibile pe platforma de informare: vaccinarecovid.gov.ro.

Articole similare

Back to top button