ActualitateSliderUltima ora

Primul clopoțel din 2021

După mai multe luni de tăcere, astăzi s-a auzit din nou clopoțelul în școlile din România. Din păcate, nu în toate. 11 unități de învățământ din România se află în carantină. Așadar atât elevii cât și preșcolarii vor rămâne în continuare acasă.

Din fericire, niciuna dintre ele nu este în județul Gorj. Aici două unități de învățământ vor continua cursurile online, însă nu din pricina ratei de infectare. La Motru o grădiniță se află în reabilitare, iar Colegiul Tehnic numărul 2 a înregistrat mai multe cazuri de infectare, atât în rândul cadrelor didactice cât și al personalului auxiliar.

Din 472 de școli, 267 și-au deschis porțile pentru a-și primi toți elevii în bănci. 203 sunt în scenariul galben, așadar doar preșcolarii, elevii claselor terminale și cei de  I – IV își vor putea revedea profesorii și colegii.

Municipiul Târgu Jiu se numără printre localitățile în care rata de infectare este peste 1 la ma de locuitori, deci funcționează în scenariul galben. Incidența cumulată se calculează la fiecare două săptămâni, însă în cazul în care elevii vor fi infectați, Consiliul de Administrație va face propunerea către Inspectoratul Școlar și, cu avizul DSP, se poate schimba scneariul în care școala își desfășoară activitatea.

La nivel național, peste 8000 de copii și mai mult de 1000 de profesori au rămas în online din cauza unor afecțiuni certificate medical. Și în Gorj sunt…. copii și ….. profesori care nu pot participa fizic la cursuri.

https://youtu.be/tkxvwBL_iYw

Articole similare

Back to top button