ActualitateSliderUltima ora

Cum merg elevii la școală în Gorj

Decizia de redeschidere a școlilor în format fizic începând cu data de 8 februarie a fost luată marți la Palatul Cotroceni. Redeschiderea va fi făcută descentralizat, în funcție de indicatorul de infectare cu virusul SARS-CoV-2 al fiecărei localități.

Ministerul Educației a făcut publică deja și seria de măsuri care se vor aplică la redeschiderea școlilor.

Cele mai importante măsuri din documentul de lucru al celor două ministere ar fi următoarele: masca de protecţie trebuie purtată în permanenţă de profesori, personalul şcolii şi de către elevi, distanţa trebuie să fie de un metru între elevi, iar uşa să fie deschisă la toate clasele. Masca de protecţie nu este însă obligatorie în cazul preşcolarilor.

Scenariile în care elevii se vor prezenta la şcoală sunt decise în funcţie de informările Direcţiei de Sănătate Publică cu privire la situaţia epidemiologică la nivelul fiecărei localităţi.

În localitățile unde rata de infectare este sub 1,5 la mia de locuitori, scenariul este verde și toți copiii merg fizic la cursuri în școli.

Unde rata de infectare este între 1,5 și 3 la mie, scenariul este galben și vor merge la școală elevii din ciclul primar și cei din clasele a VIII-a și a XII-a, precum și copiii de grădiniță.

Peste 3 infectări la mia de locuitori înseamnă scenariul roșu și continuă să meargă fizic la cursuri doar copiii de grădiniță și de ciclul primar, restul continuând cursurile în mediul online.

La nivelul municipiului Târgu Jiu, școala ar putea începe luni în scenariul galben, asta dacă se va menține până duminica rata de infectare de 1,31 la mia de locuitori.

La nivelul județului Gorj, în prezent sunt 25 de localități în scenariul galben și 45 în scenariul verde.

Pandemia de coronavirus a dus la desfășurarea cursurilor în mediul online în România pe o perioadă de aproximativ un an.

Articole similare

Back to top button