ActualitateSliderSocial

Se șterg penalitățile la Scoarța

Scoarța se numără printre cele mai mari comune din județul Gorj. Acest lucru vine însă și cu greutăți. Unii cetățeni ai comunei nu și-au mai plătit taxele și impozitele de ani buni, iar datoriile s-au acumulat până la sume importante de bani.

Pentru a-i determina să plătească dar și pentru a-i ajuta pe debitori, Primăria a dispus reducerea penalităților care, uneori, erau mai mari chiar și decât suma datorată.

Edilul din Scoarța spune că măsura adoptată a avut un impact benefic asupra comunității. Unii dintre datornici au venit imediat să scape de povară la auzul veștii că nu mai sunt nevoiți să plătească penalizările.

Primarul este de părere  că astfel, cei care ajung cu dările la zi, vor veni apoi an de an să plătească, pentru a nu mai acumula sume greu de suportat.  Autoritățile au înțeles că situația financiară a cetățenilor este una dificilă, mai ales din pricina pandemiei. Și bugetul local a avut de suferit. Primăria a împărțit măști și dezinfectanți și a dotat inclusiv școlile cu materiale igienico-sanitare.

La Scoarța sunt mai multe proiecte în desfășurare și se anunță și reabilitarea unor instituții.

Articole similare

Back to top button