ActualitateSliderUltima ora

Mare grijă la „ghicitoare”

Infracţiunile de înşelăciune îmbracă forme diferite de manifestare, modurile de operare folosite de cei care încearcă să obţină bani sau alte bunuri de valoare prin mijloace ilicite fiind din ce în ce mai complexe.

Deși trăim în secolul al XXI-lea, metoda ”ghicitului” încă își găsește, sporadic, succesul în rândul oamenilor.

Dacă celelalte moduri de operare vizează vârstnicii, metoda ”ghicitului” face victime în rândul persoanelor tinere, de sex feminin.

Astfel, ”ghicitoarele” își oferă serviciile pentru sume modice, contra cărora solicită potențialelor victime să își pună bijuteriile într-un șervețel sau o batistă, pentru a le descânta, legându-le, ulterior, de un obiect de vestimentație al acestora. Pentru ca ”descântecul” să aibă efect, victimelor li se spune să nu deschidă batista o anume perioadă, interval în care ghicitoarea are suficient timp pentru a dispărea din câmpul infracțional. Când victima începe să aibă suspiciuni cu privire la veridicitatea celor întâmplate, abia atunci realizează că batista cu bijuterii a fost schimbată cu una asemănătoare, înăuntrul căreia se află niște obiecte fără valoare, de regulă, niște pietricele.

IPJ Gorj trage un semnal de alarmă și îndeamnă cetățenii să nu dea curs unor astfel de oferte ale așa-zișilor ghicitori, oferind câteva recomandări pentru a nu deveni victime sigure.

Chiar în decursul zilei de astăzi, la nivelul municipiului Târgu Jiu, polițiștii din cadrul IPJ Gorj au fost sesizați, de o femeie de 41 de ani, din localitate, despre faptul că, a fost indusă în eroare de o persoană necunoscută, care, sub pretextul că îi va rezolva problemele personale și sentimentale, i-a solicitat să așeze bijuteriile pe care le deține, respectiv, 3 inele și o pereche de cercei, într-o batistă și să nu o deschidă decât după 30 de minute.

După acest interval de timp, femeia a realizat că i-au fost sustrase bijuteriile, fiindu-i creat un prejudiciu în valoare de 1.600 lei.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de înșelăciune.

În urma cercetărilor efectuate, polițiști de investigații criminale din cadrul Poliţiei Municipiului Târgu Jiu, au identificat, ieri, o femeie de 38 de ani, din municipiul Craiova, județul Dolj, bănuită de săvârșirea faptei.

Prejudiciul a fost recuperat în totalitate, intervenind împăcarea părților.

Articole similare

Back to top button