ActualitateSliderUltima ora

Vor salariu minim 800 de euro

Parlamentarii social-democrați din Gorj, în frunte cu președintele organizației județene, Mihai Weber, au depus o inițiativă legislativă legată de majorarea salariului minim pe economie.

Actul normativ vizează corelarea procentuală a valorii salariului minim național brut, cu cea a salariului mediu național brut, pentru a conferi garanția reală a unui nivel de trai decent pentru români.

Deputatul Mihai Weber susține că există șanse ca românii să beneficieze de mai mulți bani, întrucât și Comisia Europeană a deschis un dialog pe acest subiect. Mai mult, weber spune că este singura modalitate prin care diaspora s-ar putea întoarce acasă, iar nivelul de trai al românilor s-ar apropia cu cel din alte state europene. Weber este convins că demersul său va fi susținut și de ceilalți parlamentari, indiferent de culoarea politică.

Proiectul prevede creșterea etapizată a salariului minim pe economie, începând cu anul viitor, până în 2024. Astfel, creșterea în 3 ani nu va suprasolicita economia României. Weber spune că există și bani pentru această creștere, întrucât Guvernul liberal s-a împrumutat alarmant de mult într-un an de zile.

Din spusele social-democtratului, mediul de afaceri nu ar trebui să fie afectat. Deputatul este de părere că antreprenorii vor avea de câștigat mai ales că oamenii vor fi mai atrași să lucreze pe salariul minim.

Articole similare

Back to top button