USR propune prefectul de Gorj

USR Gorj a anunțat că este partidul care va propune conducerea pentru Instituția Prefectului Județului Gorj. Deputatul Radu Miruța este cel care a făcut anunțul public chiar pe pagina personală de socializare.

Miruța îndeamnă cetățenii ce au fugit de politică, considerând-o un mediu toxic, să vină spre USR Plus, găsind aici „un cadru corect în care pot să livreze semenilor ceea ce ei au așteptat de la politicienii de tip vechi și nu au primit.”

Deputatul USR spune că urmează o procedură de înscrieri din partea celor interesați, după care va fi nominalizat noul prefect.

Numele vehiculat până acum pentru postul de prefect este cel al lui Corneliu Răducan Morega, cel care a candidat și la listele pentru Senat. Miruță spune însă că deocamdată nu este nimic cert, iar în prezent se așteaptă calendarul numirilor

Actualul prefect, Cosmin Pistol, a ajuns în funcție grație susținerii PMP, partid care nu a reușit să treacă pragul parlamentar, acesta fiind motivul schimbării sale. Pistol a precizat însă că nu a purtat discuții de negocieri nici cu șefii PNL și nici USR Gorj, susținând că după încetarea mandatului de Prefect își va relua activitatea la Casa Județeană de Asigurări de Sănătate Gorj.