ActualitateSliderUltima ora

Haos la Rânca și în acest weekend

Vacanța intersemestrială a copiilor se pare că a umplut din nou stațiunea montană Rânca în acest weekend. Zilnic mii de turiști au luat cu asalt stațiunea, tocmai pentru a se putea bucura de câteva zile de relaxare. Aceștia se pare că au preferat să renunțe la aglomerația urbană în favoarea un weekend plin de distracție pe pârtie.

Fie că au mers cu schiurile, fie că au folosit săniuța, oamenii s-au bucurat de vremea frumoasă, dar și de zăpadă.

Pentru iubitorii sporturilor de iarnă, noua pârtie de 1,5 km se pare că a fost atracția principală. Pârtia este amenajată lângă telescaunul de pe vârful Păpușa, iar sub telescaun este disponibilă de acum și o pârtie de 800 de metri, destinată sportivilor avansați, cotată la culoarea roșie. Această culoare reprezintă gradul de pericol ridicat, pârtia fiind amenajată pe o pantă destul de periculoasă pentru schiorii neexperimentați.

Volumul extrem de mare de turiști prezenți în stațiune a condus la înregistrarea unui număr ridicat de evenimente: 14 intervenții în acest weekend. Turiștii nu au venit destul de pregătiți și echipați, astfel că salvamontiștii au fost solicitați să intervină zilnic.

Turișii care au urcat la Rânca în acest weekend, au avut de înfruntat însă și veșnica problemă  a aglomerației. Traficul spre și dinspre zona montană s-a desfășurat extrem de greu, oamenii fiind nevoiți să stea ore bune blocați în trafic. Cozi kilometrice de mașini s-au format atât la ieșirea din stațiune, cât și la intrare.

Cauza principală a acestor aglomerații o reprezintă situația parcărilor, problema majoră ce necesită a fi urgent rezolvată pentru a avea ulterior un turism de calitate și civilizat.

Articole similare

Back to top button