ActualitateSocialUltima ora

Liceul de Arte, pe masa Ministerului

Dupa ce au vazut ca Inspectoratul Scolar Judetean ramane ferm in decizia luata, profesorii de la Liceul de Arte din Targu Jiu au plecat la Bucuresti si au batut la poarta Ministerului Educatiei in cautarea unei solutii pentru salvarea clasei ce ar urma sa fie desfiintata incepand cu anul viitor.

Inspectoratul a decis deja ce se va întâmpla cu clasele de aIXa începând cu următorul an școlar. 22 de clase vor dispărea din majoritatea liceelor din județul Gorj.

Situația Liceului de Arte Constantin Brăiloiu din Târgu Jiu este una delicată, întrucât specializările sunt organizate sub o altă formă decât la liceele cu profil teoretic. O clasă de arhitectură a fost comasată cu specializările arte ambientale și design. Profesorii spun că nu aceasta este soluția, întrucât cele 3 nu ar avea nimic în comun și nu ar putea fi studiate împreună.

Pentru că nu au găsit înțelegere la nivel județean, reprezentanții cadrelor didactice s-au urcat în mașină și au luat calea capitalei. Acolo s-au oprit la poarta Ministerului Educației pentru a prezenta și autorităților centrale problema cu care se confruntă. Deși nu aveau programare, au fost primiți de secretarul ministerului care le-a ascultat doleanțele și le va avea în vedere pentru decizia finală.

De altfel, profesorii nu înțeleg care este criteriul selectării claselor din instituțiile de învățământ, cu atât mai mult cu cât nu toate liceele ar urma să piardă clase. Mai mult, rezultatele elevilor Liceului de Arte ar fi mai bune decât ale altor unități cu profil vocational. Specializarea „arhitectură” ar urma să rămână cu doar 7 locuri.

Articole similare

Back to top button